TRE® gyakrolás otthon

A TRE® gyakorlásának alapelvei

A TRE® gyakorlásának elsajátítását egy minősített provider, vagy provider jelölt vezetésével javasoljuk. Mindenki másképp reagál a TRE® folyamatára, ezért fontos a szakember kísérése. A biztonságos otthoni gyakorlás megtanulásához minimum 4-6, csoportos vagy egyéni alkalmat javaslunk, vagy a 12 órás alapozó kurzus elvégzést. Néhány személynek 6 alkalomnál is többre van szüksége ahhoz, hogy a biztonságos gyakorlás megvalósulhasson.

A gyakorláshoz fontos megismerni az önszabályozás alapelveit és azokat megfelelő módon alkalmazni.

A TRE® nem extázis-technika, tehát nem egy extatikus állapotban átélt áttörésről szól.

Az első két-három hónapban a TRE® gyakorlását az igénytől és reakciótól függően a következőképp javasoljuk:

  • Hetente 1x
  • Hetente 2x
  • Maximum hetente 3x
  • Egy gyakorlás remegési fázisa maximum 15-20 perc alkalmanként
  • Beleértve legalább egy pihenést, önszabályozás-megállást a gyakorlatban.
  • A második hónapban szükség szerint növelhető vagy csökkenthető a gyakorlás időtartama, amely ne legyen több, mint 30 perc egyszerre.

Az első hónapban javasolt 2-3 nap szünetet tartani az egyes gyakorlások között.

Ennek az ajánlásnak az az oka, hogy a TRE® hatásai sokszor a TRE® gyakorlása után, a napi tevékenységekben vagy az alvási szokásokban jelentkeznek. A TRE® Provider minderről tájékoztatja a gyakorlót, és figyelembe veszi ezeket a hatásokat az oktatás során.

Ha később a napi gyakorlást választja, ez az 5-10 percet ne haladja meg, mert ellenkező esetben túlterhelheti magát, és ez szorongást válthat ki.

Fájdalom, nehézség, fáradtság vagy elsöprő érzelmek, érzések vagy képek esetén hagyja abba teljesen a TRE® gyakorlását, és egyeztessen egy providerrel a gyakorlás folytatásról.

Az integrálási idő éppen olyan fontos, vagy még fontosabb, mint maga a gyakorlás. Tartsa tiszteletben a gyakorlás utáni 2-3 perces pihenéseket, valamint, ha úgy érzi, néha több nap pihenést is hagyhat az alkalmak között.

A TRE® oktatása harmadik személynek vagy csoportoknak nemzetközi minősítési folyamathoz kötött. Hivatalosan csak a Nemzetközi Provider Képzést (Global Certification Training) elvégzett minősített providerek, vagy a Provider Képzésben jelenleg résztvevő provider jelöltek taníthatják. A technika akkor hatásos, ha a saját egyedi igényeinkhez van szabva: ebben segítenek a nemzetközi minősítést megszerzett szakemberek.