Képzés

“A test, és nem az ego ritmusában gyógyulunk.”

Dr. David Berceli

A TRE® módszer nemzetközileg elismert, feszültség- és traumaoldó módszer. Második személynek való továbbadása egy nemzetközi minősítéshez kötött. Magyarországon a Nemzetközi Minősítő TRE® Provider képzés spanyol és a német képzések rendszerét követi.

A képzésen való részvétel előfeltétele az alapozó kurzuson való részvétel.

A képzés 5 modulból álló, és nagyjából egy év alatt teljesíthető a szükséges gyakorlati követelményekkel. Ahhoz, hogy minősített TRE® providerré válhass, és taníthasd, továbbadhasd, megmutathasd ezt a módszert másoknak (egyéneknek vagy csoportoknak), elengedhetetlen a nemzetközi tanúsítvány megszerzése.

Az első nemzetközi TRE® provider képzés 2019-ben indult, és a végzett providerek megtalálhatóak az oldalunkon. A második képzés 2022. decemberében zárul le.

A következő nemzetközi provider képzés 2023. októberében indul majd. Ha már elvégezted az alapozó kurzust, a képre kattintva tudsz jelentkezni.

A képzés felépítése:

Az  alapozó kurzus (AK) egy  bevezető hétvége, amely mindazon érdeklődő számára nyitott, aki fel akarja fedezni és meg szeretné tanulni a TRE®-t, valamint kíváncsi a feszültség, stressz és trauma feloldó gyakorlatok hatásaira. A 12 órás tréning elvégzése a TRE® technika kizárólag személyes gyakorlását teszi lehetővé, megadva a jó és biztonságos gyakorláshoz szükséges elméleti és praktikus alapokat.

Ez a bevezető kurzus nagyon hasznos lehet a különböző segítői szakmákban dolgozók (terapeuták, egészségügyi személyzet, pszichológusok, pszichiáterek, orvosok, gyógytornászok vagy testgyógyászok, szociális munkások stb.) számára, a biztonsági szakemberek és a fegyveres erők részére (rendőrség, tűzoltók, polgári védelem), vagy bármilyen más olyan szakmabelinek, akinek napi szinten szükséges kezelnie a stresszt és a feszültséget (tanárok, vezetők, munkavállalók stb.).

Az alapozó hétvége elvégzése előfeltétel a képzésben való részvételre, akkor is, ha valaki már hosszabb ideje ismeri és gyakorolja a TRE®-t.

Az alapozó kurzusra épülő következő 5 modul a TRE® egyéni és csoportos oktatására készít fel. Az elméleti tartalom minden egyes modul során mélyül és bővül, valamint a TRE® személyes gyakorlásában és a TRE® másokat kísérő folyamatában is fokozatosan új készségeket sajátítunk el.

Az utolsó három modul kifejezetten szupervíziós modul, ahol a csoportos videó szupervízió mellett élő és csoportos szupervízióval támogatjuk a leendő providereket. A minősítés megszerzéséhez a teljes képzés elvégzése, valamint a gyakorlati követelmények teljesítése szükséges.