Képzés

“A test, és nem az ego ritmusában gyógyulunk.”

Dr. David Berceli

A TRE® technika nemzetközileg elismert, TRE® Provider képzése Magyarországon a spanyol és a német kurzusok szisztémáját követi.

A képzésen való részvétel előfeltétele az alapozó kurzuson való részvétel.

A képzés 5 modulból álló, és nagyjából egy év alatt teljesíthető a szükséges gyakorlati követelményekkel. Ahhoz, hogy minősített TRE® providerré válhass, és taníthasd a technikát másoknak (egyéneknek vagy csoportoknak), elengedhetetlen e nemzetközi tanúsítvány megszerzése.

Az első nemzetközi TRE® provider képzés 2019-ben indult, és a végzett providerek megtalálhatóak az oldalunkon. A második képzés jelenleg is zajlik.

A következő Nemzetközi Provider Képzés indulásáról amint lesz információnk, megosztjuk.

A képzés felépítése:

Az  alapozó kurzus (AK) egy  bevezető hétvége, amely mindazon érdeklődő számára nyitott, aki fel akarja fedezni és meg szeretné tanulni a TRE®-t, valamint kíváncsi a feszültség, stressz és trauma feloldó gyakorlatok hatásaira. A 12 órás tréning elvégzése a TRE® technika kizárólag személyes gyakorlását teszi lehetővé, megadva a jó és biztonságos gyakorláshoz szükséges elméleti és praktikus alapokat.

Ez a bevezető kurzus nagyon hasznos lehet a különböző segítői szakmákban dolgozók (terapeuták, egészségügyi személyzet, pszichológusok, pszichiáterek, orvosok, gyógytornászok vagy testgyógyászok, szociális munkások stb.) számára, a biztonsági szakemberek és a fegyveres erők részére (rendőrség, tűzoltók, polgári védelem), vagy bármilyen más olyan szakmabelinek, akinek napi szinten szükséges kezelnie a stresszt és a feszültséget (tanárok, vezetők, munkavállalók stb.).

Az alapozó hétvége elvégzése előfeltétel a képzésben való részvételre, akkor is, ha valaki már hosszabb ideje ismeri és gyakorolja a TRE®-t.

A I., II., III., IV., és V. modul a TRE® különböző egyéni és csoportok oktatására készít fel. Az elméleti tartalom minden egyes modul során mélyül és bővül, valamint a TRE® személyes gyakorlásában és a TRE® másokat kísérő folyamatában is fokozatosan új készségeket sajátítunk el.

Az utolsó három modul kifejezetten szupervíziós modul, ahol élő és csoportos szupervízióval támogatjuk a leendő providereket. A minősítés megszerzéséhez a teljes képzés elvégzése, valamint a gyakorlati követelmények teljesítése szükséges.